Stacks Image 11

Wie ben ik?


Als klein kind liep ik de hele dag te zingen. Later leerde ik de piano en klarinet bespelen. Muziek was het helemaal. Ik wilde daar heel graag mijn beroep in vinden. En als dat niet zou lukken, wilde ik de zorg in: mensen helpen. Ik werd toegelaten tot twee opleidingen op twee conservatoria en heb na de opleidingen jaren als muziek-orthopedagoog gewerkt in de gehandicaptenzorg.

Na de start van mijn eigen bedrijf (
Carin Ransijn, Muziek en Counseling) cirkelde ik rond op diverse basisscholen met muziek- en theaterlessen en producties en gaf ik, en geef ik nog steeds, pianolessen bij mij thuis aan met name hoogbegaafde en dyslectische leerlingen. Later ben ik vanuit het basisonderwijs doorgestroomd naar middelbare scholen als vakleerkracht muziek.

Werkzaam als docent muziek (thuis en op school) kom ik in aanraking met mensen die vastgelopen zijn. Dit kunnen kinderen zijn, maar ook hun ouders. Regelmatig bied ik een luisterend oor en kan ik mensen weer op de been helpen. Soms is dit door middel van muziek als emotionele uitlaatklep, maar soms ook alleen in gesprek. Omdat ik op dit soort momenten met kwetsbare mensen werk, vind ik het belangrijk dat ik niet alleen op intuïtie en vanuit ervaring werk, maar ook gedegen vakkennis heb. Dat is de reden waarom ik mij heb laten bijscholen tot integratieve counselor/coach.

Mensen omschrijven mij onder andere als positief, enthousiast, puur, creatief en een doorzetter.
Ik kan inmiddels goed omgaan met mijn
hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit (en die van mijn kinderen en de mensen om mij heen) en ik kan erg genieten van de grote en kleine dingen in het leven. En omdat het mij veel rijkdom geeft, ben ik overtuigd van het volgende:

Wees jezelf
Er zijn al genoeg anderen
Klik
hier voor mijn curriculum vitae.